1. Tervetuloa Yrityskylään (s. 4-6) ohjeet

Tällä oppitunnilla tutustut Yrityskylä-oppimiskokonaisuuteen. Tarvitset työskentelyyn Yrityskylä-oppikirjan, kynän ja kumin. Oppitunnilla on mahdollista tehdä yksi siihen kuuluvista tehtävistä myös videomuotoisena. Tätä varten tarvitset kännykän, tietokoneen tai kameran, jolla voit kuvata videon.

Työvälineet

  • Yrityskylä-oppikirja, s. 4-5
  • kynä ja kumi
  • kamera / kännykkä

Tavoitteet

Tällä oppitunnilla tutustut Yrityskylä-oppimiskokonaisuuteen ja pohdit, mitä sinä haluat oppia oppituntien aikana.

Oppitunnin kesto

  • Video 2 min 5 sek
  • Oppimateriaaliin tutustuminen ja tehtävät 45 min

Oppitunnin video

Oppitunnin kulku

Katso video ja tee videon ohjeiden mukaisesti oppikirjasta tehtävä 1A sivulta 4 ja tehtävä 1B sivulta 5. Lue myös sivulta 5 teksti ”Yrityskylässä opitaan monipuolisesti”.

Jos sinulla ei ole tehtävissä 1A ja 1B mahdollisuutta keskustella tehtävistä luokkasi kanssa, voit keskustella niistä myös läheistesi kanssa tai vain kirjoittaa mieleesi nousseet asiat oppikirjaan.

Etätehtävä A

Voit tehdä tehtävän 1B myös videomuotoisena. Kuvaa lyhyt video esimerkiksi puhelimella. Kerro videolla, mitä haluaisit oppia yhteiskunnasta, taloudesta tai työelämästä Yrityskylä-oppimiskokonaisuuden aikana. Kysy opettajaltasi, jaatteko videot muiden luokkalaistenne kanssa tai lähetätkö videon opettajallesi. Jos jaatte videot luokkanne kanssa, katso ainakin kahden muun oppilaan video ja mieti, mitä ajatuksia ne sinussa herättivät.